SPECIALINREDNING I BRANDBIL

Medarbetare på Frederikssund–Halsnæs brand- och räddningsberedskap i Danmark har själva inrett och byggt upp ett hyllsystem i en nyligen inköpt brandbil.

csm_Teleskopskenor_aluminiumprofiler_brandbil_1_29415acfc3.jpgMedarbetare på Frederikssund–Halsnæs brand- och räddningsberedskap i Danmark har själva inrett och byggt upp ett hyllsystem i en nyligen inköpt brandbil. 

Beredskapen har flera typer av brandbilar – i det här fallet är det tal om ett utryckningsfordon för mindre arbetsuppgifter, t.ex. eftersläckningsarbete och mindre brandsläckning. 

Hyllsystemet är uppbyggt av Rollcos aluminiumprofiler med storleken 30×30 mm samt vinklar och beslag. Utdragbara hyllor är monterade med hjälp av Rollcos teleskopskenor av typen 3080. Teleskopskenorna är 100 % utdragbara och klarar i detta fall en jämnt fördelad last på 190 kg vid 600 mm utdrag och 140 kg vid 1100 mm utdrag. Båda delarna finns i vårt standardproduktprogram. 

csm_Teleskopskenor_aluminiumprofiler_brandbil_2_fc9878b1d3.jpgDen förbättrade inredningen av brandbilen underlättar arbetet för brandmännen och gör att de får bättre arbetsställningar eftersom utrustningen kan dras ut helt. Dessutom ger inredningen en bra överblick över var sakerna ligger, vilket ju kan vara avgörande i en pressad situation.