LÖSNINGAR

Vi har ett stort utbud av produkter för linjära förflyttningar och automationslösningar, t.ex. skenstyrningar, linjärenheter och kulskruvar. I vårt utbud ingår även bandtransportörer och ett komplett sortiment av aluminiumprofiler. I våra egna verkstäder kan vi med kort leveranstid bearbeta och montera efter våra kunders önskemål. Hitta rätt lösning för just din applikation!

Se Rollcos filmer


Icon_LinearRailBalls.jpgLinjärstyrningar med kulor

Rollcos linjärstyrningar kan användas i de flesta linjära applikationer. Linjärstyrningar och skenstyrningar kan levereras med olika typer av ytbehandlingar och anpassas med tätningar som är lämpliga för olika miljöer.


Icon_LinearRailRollers.jpgLinjärstyrningar med rullar

Vårt sortiment av linjärstyrningar består av varierande profiler och typer av vagnar. Linjärstyrningarna kan användas i många olika industriella applikationer.


Icon_TelescopicRails.jpgTeleskopskenor

Vi erbjuder många olika typer av teleskopskenor: Med utdrag i en eller båda riktningarna, med 50% eller fullt utdrag. Vi har också standard- och speciallösningar för utdrag över 100%.


Icon_BallBearings_Screws.jpgKulskruvar, kulbussningar och härdade axlar

Vi har ett brett utbud av kulskruvar, kulbussningar och axlar för att klara alla olika applikationer. Vi bearbetar alla kulskruvar och axlar enligt kunders önskemål i vår egen verkstad i Helsingborg. I sortimentet ingår många tillbehör som t.ex. axelstöd och lagerenheter.


Icon_LinearUnits.jpgLinjärenheter

Kompletta linjärenheter med kulskruv eller kuggremsdrift. Enheterna är vid leverans klara för inbyggnad och sparar därför både konstruktions- och montagetid. Linjärenheterna kan kombineras till fleraxliga linjära system.


Icon_ElectromechanicalCylinders.jpgElektromekaniska ställdon

Elektromekaniska ställdon består av en kulskruv med axiallagring och robust guidning av såväl kolvstång som mutter. Ställdonen är snabba och enkla att konfigurera till olika applikationer och konstruerade för att fungera med och passa till industriella servomotorer. Elektromekaniska ställdon kombinerar servomekanikens precision, styvhet och styrbarhet med pneumatikens hastighet och hållbarhet.


Icon_Aluminium.jpgAluminiumkonstruktioner

Vi har ett brett sortiment av aluminiumprofiler i alla tänkbara dimensioner. Många förbindningar och tillbehör möjliggör enkel justering eller modifiering av konstruktioner. Systemet gör det lätt att bygga allt från enkla stativ, maskinskydd, skåp och arbetsbänkar till fixturer för avancerad automation.