Rollco Omställningsmotorer

OMSTÄLLNINGSMOTORER

Maskiner och anläggningar kräver allt kortare ställtider och därmed kan det vara klokt att automatisera omställningsprocessen. Tillverkarna kräver ökande flexibilitet när det gäller att anpassa produktionslinjen för olika produkter. När en maskin konverteras ställs många objekt samtidigt om på justeringsaxlar, till exempel styrningar, skenor, etikettskrivare och visionkameror. Våra omställningsmotorer justerar dessa detaljer till en ny position direkt på begäran – effektivt och precist.

Kostnadsbesparing

Med automatisk omställning får du en betydande tidsbesparing med snabba formatändringar och minskad stilleståndstid. Installation och idrifttagning sker enkelt och snabbt.

Bättre kvalitet

En fastställd position justeras alltid på samma sätt. Vid oavsiktliga positionsändringar korrigeras positionen direkt till önskad position. Tack vare självanalys och tidiga varningar har omställningsmotorn stöd för förebyggande underhåll för att förbättra maskinens tillgänglighet.

Flexibilitet

Det omfattande modulsystemet gör det möjligt att anpassa både bus-kommunikation och IP-skyddsklass för att uppfylla specifika krav utan att ändra enhetens dimensioner. De kompakta dimensionerna är perfekta för slimmade maskiner och kommer inte i vägen för andra komponenter.

Positioning_PSE-QME-PSD-PNCE-BallScrew.jpg

Omställningsmotorerna är perfekta för våra PNCE elektromekaniska ställdon och linjärenheter QME. Kompakta lösningar kan lätt konstrueras med hjälp av kulskruvar. 

PositioningSystems.jpg

PSD-serien – en av fyra alternativ
Med PSD-omställningsmotorer kan du snabbt ställa om din maskin till ett nytt format. Du får tidsbesparingar, förbättrad kvalitet och självövervakning som upptäcker alla oönskade positionsändringar.

PSD-omställningsmotorerna är mekatroniska system med integrerad styrning, bus-gränssnitt och absolut mätsystem utan batteri. De är perfekta för automatisk formatomställning. Stegmotorn med integrerad styrning och bus-kommunikation medger högre hastighet vid lägre vridmoment. PSD-omställningsmotorerna har en mycket kompakt design och enkel kabeldragning eftersom de eliminerar behovet av en extern styrenhet – en kostnadseffektiv lösning för formatomställningar.

PSE/PSS/PSW-serien
PSE/PSS/PSW-serien kombinerar exakt positionering med kompakt design. Alla tre serier är utbytbara beträffande anslutningsmått och de är tillgängliga med många olika bus-system.

Alla funktioner är integrerade i ett mycket kompakt format. Systemen klarar sig utan extra bus-fördelare, vilket sparar utrymme och pengar.

Bus-styrda omställningsmotorer för att justera inställningen gör dina produktionsprocesser mer effektiva genom snabbare justering, färre stillestånd och färre avvisanden från maskinen.

Serien erbjuder olika skyddsklasser:

 • PSE - IP 54 (effektiv)
 • PSS - IP 65 (hus i rostfritt stål)
 • PSW - IP 68 (tvättbar)

LÄS MER OM OMSTÄLLNINGSMOTORER PÅ VÅR BLOGG  Icon_Blog.png

MER INFORMATION

EGENSKAPER
 • Exakt, kvalitativ positionering
 • Kompakta dimensioner
 • Självövervakande
 • Möjlighet att anpassa bus-kommunikation och IP-skyddsklass
   
APPLIKATIONSOMRÅDEN
 • Produktionslinjer
 • Etiketteringsmaskiner
 • Visionkameror
 • Tappningsanläggningar

 

SE_Kontakta_oss_ikon.png