VALENTIN RACING KÖRSIMULATOR

Valentin Racing grundades av Peter Larsson. Peter vaknade för fem år sedan upp till ett liv under nya villkor, förlamad från bröstet ner efter en motocrossolycka. Han har tävlat i många år, både inom motocross och gokart. Nu är målet ännu större utmaningar i Renault Clio Cup i Scandinavian Touring Car Championship 2014.

Aluminiumprofiler_körsimulator_1.jpgSom en del av förberedelserna inför loppet har Peter byggt en körsimulator där han kan träna på att gasa och bromsa med händerna. Simulatorn kan också skötas med fotpedaler och tanken är att den skall kunna användas av alla till evenemang och träning under helger.

Simulatorn är byggd på ett skelett av Rollco aluminiumprofiler och körställningen kan justeras med hjälp av dessa. Säte, ratt och handbromshandtaget kommer från enAluminiumprofiler_körsimulator_2.jpg riktig Renault Clio. På grund av att g-krafter och vibrationer från bilen saknas är det mycket viktigt att utrustningen å andra sidan korrekt återger den verkliga känslan i bromspedal och ratt.

Ratten är monterad direkt på en servomotor som kontrolleras av simulatorn så man tydligt märker hur bilen reagerar vid över- och understyrning, ojämnheter på banan, krascher osv. Och de kan bli tillräckligt kraftfulla för att ratten skall slitas ur händerna på en!