VÄRDEFULL MÅLNING STÄLLS UT OCH SÄKRAS MED TELESKOPSKENOR

En mycket stor och berömd målning av den finska konstnären Albert Edelfeldt har återförts till sin plats på det gamla slottet i Turku i Finland. Den dyrbara målningen har varit utställd i Helsingfors medan ett nytt utställningsområde har förberetts på slottet. I det nya utställningsområdet skulle målningen i framtiden vara bättre skyddad mot vandalism och växlingar i temperatur och luftfuktighet.

Teleskopskenor_målning_1.jpgDen finska firman John Berger, som har över 30 års erfarenhet av uppbyggnad av displayer och utställningssystem, har stått för projektet. Applikationens krav var att målningen skulle hänga säkert och också kunna dras ut från väggen för regelbunden service. Målningen är 2 m bred, 2,5 m hög och väger 150 kg. För att kunna dra ut den tunga målningen från väggen behövdes det en stark teleskoplösning.

Passande teleskopskenor fanns i Rollcos sortiment av Teleskopskenor_målning_2.jpgHeavy Telescopic Rails. En längd på 2,9 blev möjlig med hjälp av skenor i härdat material. Eftersom skenorna har en belastningskapacitet på över 800 kg är behovet mer än täckt.