Rollco_Linear Rail HRC-ERC-ARC.jpg

SKENSTYRNING HRC/ARC/ERC

Kulkedja som alternativ

Skenstyrningar med kulkedja för extremt tyst och lätt gång. Systemet har en O-konfiguration, vilket gör denna skenstyrning till ett utmärkt val för installationer med singelskena. Kulkedjan håller kulorna separerade i skenstyrningsvagnen vilket förlänger livslängden och skapar en tystare gång. Kontaktvinkeln mellan skenan och kulorna är 40 grader och klarar av belastningseffekter i fyra riktningar. 

Ball Chain_O-Arrangements.png  Ball Chain_X-Arrangements.png
O-konfiguration                                                     X-konfiguration

 

Skenstyrningsvagnarna levereras som standard med stålgavlar som gör vagnarna mer robusta och tillåter högre hastigheter. Vagnen finns även med inbyggd smörjfilt, vilket gör att vagnens inbyggnadslängd inte påverkas och underhållsintervallerna blir längre.

Ball Chain_Numbered.jpg

 1. Integrerade smörjfiltar (övre)
 2. Ändgavel och kulåterföring
 3. Slitstark ändtätning med låg friktion
 4. Integrerade smörjfiltar (undre)
 5. Kulkedja
 6. Förstärkningsplatta i rostfritt stål

I samarbete med CeramicSpeed kan vi nu erbjuda en uppgradering av ditt skenstyrningssystem med keramiska kulor och/eller ytbehandling. Ytbehandlingarna från CeramicSpeed ger lång livslängd, hög korrosionsbeständighet samt slitage- och friktionsdämpande egenskaper. Keramiska kulor är korrosionsfria, slitstarka och har låg vikt. Kontakta oss för mer information.

New call-to-action

MER INFORMATION
EGENSKAPER
 • Tyst med lång livslängd.
 • Hög dynamisk belastning and hög lastkapacitet.
 • Högt moment och styvhet.
 • Dammtät design.
 • Olika ytbehandlingar som tillval.
APPLIKATIONSOMRÅDEN

Skenstyrningar har ett brett användningsområde och kan användas till de flesta applikationer som kräver en linjär förflyttning.