Utveckling och historia

ROLLCOS HISTORIA

Rollco grundades 1999 i Sverige och Danmark och ingick från början i Rollon-koncernen. Rollon är ett globalt företag med säte i Italien som utvecklar och tillverkar produkter för linjärteknik.

2010 förvärvades företaget Svedamo och Rollcos verksamhet utökades till att även omfatta konstruktion och montage av aluminiumprofiler. Vi flyttade vårt huvudkontor i Helsingborg till större lokaler.

Sedan 2012 ägs Rollco av Addtech som är en svensk börsnoterad teknikhandelskoncern. Läs mer om Addtech på www.addtech.se.

2016 invigdes expansionen av Rollcos nybyggda verkstad och lagerlokal med tre nya lagerhissar och vi utökade därmed lagerytan till drygt 2250 m2.

Rollco A/S i Danmark förvärvade i juni 2017 Altitech A/S som är specialiserade på maskinstativ och automation av produktionsprocesser.

Sommaren 2023 togs det första spadtaget till Rollcos nya lokaler i Helsingborg. Vår nya anläggning som omfattar 3 600 kvm och kommer att innehålla både kontor och lager, beräknas vara klar hösten 2024. Då hållbarhet är viktig del av vår verksamhet är vi extra glada över att byggnaden kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

RollcoSnarskogen5_Wihlborgs.jpg