Kulbussningar

ROLLCOS HISTORIA

Rollco grundades 1999 i Sverige och Danmark och ingick från början i Rollon-koncernen. Rollon är ett globalt företag med säte i Italien som utvecklar och tillverkar produkter för linjärteknik.

Rollco_offices.jpg2001 etablerades Rollco (dåvarande Rollon) i Finland och året därpå i Norge.

Fyra år efter företaget hade bildats köptes Rollon ut och bytte 2004 namn till Rollco. Samarbetet med Rollon lever kvar och vi har än idag mycket goda relationer med dem såsom våra andra leverantörer.

2007 utökades verksamheten med ett kontor i Taiwan.

2010 förvärvades företaget Svedamo och Rollcos verksamhet utökades till att även omfatta konstruktion och montage av aluminiumprofiler. Vi flyttade vårt huvudkontor i Helsingborg till större lokaler.

Warehouse.jpg2016 invigdes expansionen av Rollcos nybyggda verkstad och lagerlokal med tre nya lagerhissar och vi utökade därmed lagerytan till drygt 2250 m2.

Rollco A/S i Danmark förvärvade i juni 2017 Altitech A/S som är specialiserade på maskinstativ och automation av produktionsprocesser.

Sedan 2012 ägs Rollco av Addtech som är en svensk börsnoterad teknikhandelskoncern. Läs mer om Addtech på www.addtech.se.