Rollco Bandtransportör

BANDTRANSPORTÖRER

Våra bandtransportörer finns i två storlekar, BF40 och den större modellen BF80. Storleken avgörs ofta av den ackumulerade vikten, storleken eller mängden av varor som ska transporteras och är antingen änddriven eller centrumdriven. Centrumdrift är att föredra vid reversibel förflyttning.

Transportbanor byggs på en ram av aluminiumprofiler med en rostfri glidplåt och en blandning av stål- eller aluminiumdetaljer. Anpassade lösningar av transportörer är möjliga, allt för att möta dina specifikationer.

Våra bandtransportörer är förberedda för att tillverkas i en handfull standardbredder. Längden på transportbanden anpassas alltid efter applikationens behov. Ytterligare specialanpassningar så som specialbredd, alternativa gränssnitt för drivning, parallelldrift av enheter med mera är möjligt på förfrågan. Kontakta Rollco för mer information.

Vi har ett brett utbud av standardband. Kontakta oss om din applikation kräver specialband, vi har flera alternativ finns som löser de flesta behov inom industrin.

Våra transportband kan levereras med mycket kort ledtid.

STATIV

Vi erbjuder stativ till alla våra bandtransportörer. Stativen tillverkas av aluminiumprofiler på beställning och garanteras att till 100% passa transportören. Stativen kan fås med justerbara eller fasta fötter eller hjul.

SIDOSTÖD

Sidostöd är idealiska for leda bort, ackumulera eller styra varor. Vi har flera olika lösningar som t.ex. bockade plåtar och justerbara sidostöd.

SPECIALLÖSNINGAR

Vi har också erfarenhet av mer specialiserade bandtransportörer, inklusive transportörer med parallelldrift, tandrem och knivkantslösning. Med knivkantslösningen kan änddiametern minskas till Ø 20 mm. Tveka inte att kontakta oss angående just din applikation.

LÄS MER OM BANDTRANSPORTÖRER PÅ VÅR BLOGG  Icon_Blog.png

Conveyors_Category.jpg

MER INFORMATION
EGENSKAPER
 • Flexibel, kundanpassad konstruktion
 • Stort urval av bandtyper så som PVC-band, TPO-band (fria från ftalater och halogener, Silikongummi m.m.
 • Mitt- eller änddrift
 • Parallelldrift av flera transportband möjligt
 • Tillbehör som t.ex. medbringare eller kantstöd tillgängligt
APPLIKATIONSOMRÅDEN
 • Transportband för livsmedelsindustrin, t.ex. bagerier
 • Packnings- och sorteringslinjer inom e-handel
 • Logistik, postsortering och materialhantering
 • Trä- och sågverksindustri
   

SE_Kontakta_oss_ikon.png